Deurne: passagiersaantallen gedaald met 18%

Een interessante bijdrage van Vliegerplein! “Het aantal passagiers in het eerste trimester is gedaald met 18% t.o.v. dezelfde periode vorig jaar.

Deze dalende trend is al een aantal maanden bezig. In 2016 kende de luchthaven echter nog een “recordjaar”. Dit had weliswaar alles te maken met de omleiding van vluchten tengevolge van de aanslag in Zaventem in maart vorig jaar. Toen kende de luchthaven een piek met meer dan 20.000 extra passagiers. Bovendien werden de cijfers eind december nog snel aangepast. Deze “opsmukoperatie” leidde toen tot heel wat kritiek, o.a. van Burgerplatform Vliegerplein.

Vandaag is het echter stil in Deurne. Er zijn nog slechts 2 maatschappijen over, die geregelde vluchten aanbieden. En dan enkel nog toeristische vluchten. Dit zorgde in deze vakantieperiode dan toch voor enig animo. Men kan zich echter ernstig afvragen of de recente investering in de uitbreiding van de vertrekhal ooit nog rendabel zal worden.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.