Vastgoed in Spanje boomt dankzij… luchthaven Deurne

Een stukje uit een artikel van de website Bouw & Wonen. Volgens eigen zeggen is Bouw & Wonen, een internet nieuws-platform sinds 2002 gericht op zowel B2B als B2C. Een korreltje zout kan bij dergelijke artikels nooit kwaad…

Bouw & Wonen van 14 februari 2017: “Een stijging van de verkoop met zo’n 25 procent het voorbije jaar. Los van het feit dat Spanje voor de aankoop van tweede verblijven sowieso hot is, draagt de luchthaven van Deurne in belangrijke mate toe tot het succes volgens Hip Estates, marktleider in Spaans vastgoed.

Steven Theunis en Leen Vermeulen zijn al 25 jaar actief in de sector van het Spaanse vastgoed en spreken van een trend. “De cijfers van de vluchten naar Spanje vanuit Antwerp Airport van het afgelopen anderhalf jaar spreken voor zich. TUI kon ons bevestigen dat de vluchten naar Alicante, Malaga en Barcelona in 2016 een groei kenden van maar liefst 101 procent tegenover een jaar eerder”, bevestigt Leen Vermeulen van Hip Estates. (…)

Hoe groot de invloed precies is van de vlotte en goedkope vluchten van Antwerpen naar de verschillende Spaanse bestemmingen kunnen ze bij Hip Estates moeilijk inschatten. Maar dát het meespeelt in de finale beslissing van recente kopers moge volgens hen duidelijk zijn. “We horen het onze klanten ook vaak spontaan zeggen. Met de lage vliegprijzen en de grote frequentie van de vluchten gaan de eigenaars ook geregeld voor korte periodes naar hun tweede verblijf.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.