MOM6*: Natuur in de Stad + denkoefening nabestemming

Maandelijks op maandag heeft plaats op maandag 6 maart 2017 om 19.30u in Filmhuis Klappei, Klappeistraat 2 te 2060 Antwerpen. Thema: Natuur in de Stad + denkoefening nabestemming vliegveld Antwerpen.

In een snel sterk verstedelijkte omgeving herbergt de Antwerpse rand enkele oases van groen. Twee daarvan zijn het Boekenbergpark in Deurne en het gebied Klein-Zwitserland in Mortsel. Deze gebieden liggen aan beide zijden van de luchthaven van Deurne. Roald Roos maakte er de afgelopen jaren prachtige en herhaaldelijk bekroonde filmische portretten van. Daarin komen zowel de voorgeschiedenis als de huidige rijkdom aan fauna en flora aan bod. Vooral het nog in volle ontwikkeling zijnde natuurgebied Klein-Zwitserland illustreert goed hoe de natuur veerkrachtig genoeg is om open ruimtes redelijk snel weer in te vullen.

Dit zou met een deel van het terrein van het vliegveld ook mogelijk zijn, waardoor ook richting Fort 3, de Koude Beek-vallei en de Fortloop een mooie natuurverbinding zou ontstaan. De luchthavensite biedt met zijn 150 hectaren ook diverse andere (gemeenschaps)mogelijkheden. Na de documentaire volgt dan ook een collectieve denkoefening over alternatieve bestemmingen voor het luchthaventerrein. 

Organisatie: Verenigde Actiegroepen tegen Uitbreiding van het Vliegveld

Deuren: 19u – start programma: 19u30.

Inkom: vrije bijdrage.

* Dit is de zesde avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Roald Roos | Duur: 48 min. | Land: 2014-2016 | Jaar: België

Klik op deze email link voor reservatie 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.