Bart Caron (Groen) stelt zich grote vragen bij het beheer van de luchthaven in Wevelgem

Vlaams parlementslid Bart Caron (Groen) stelt zich grote vragen bij het beheer van de luchthaven in Wevelgem. Piloten kunnen daar sinds enkele maanden alleenĀ nog landen op zicht omdat de navigatie- en meteoapparatuur die informatie geeft over afstand en hoogte is afgekeurd.

Kate Baert van Focus TV (West-Vlaanderen) : “De grondapparatuur die informatie geeft over afstand en hoogte is afgekeurd. Daardoor zijn er minder vluchten. De luchthaven wil nu een beroep doen op Belgocontrol om de apparatuur in orde te krijgen. Volgens Caron is dat nog maar eens overheidsgeld pompen in een bodemloze put en is slecht beheer de oorzaak.

“De beheersstructuur had al 1,5 jaar geleden vernieuwd moeten worden, maar die is niet vernieuwd”, zegt Caron. “Het blijft klachten regenen van omwonenden over vreselijk storende helikoptervluchten. Men heeft voor Deurne en Oostende de milieuvergunning aangepast om het aantal lesvluchten te beperken omwille van de hinder voor de omgeving. Die vluchten zijn allemaal naar Wevelgem gekomen”. Donderdag stelt hij hierover vragen aan minister Ben Weyts.” Bezoek ook eens de website van onze vrienden in Wevelgem.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.