WILOO: Commissie geen Openbaarheid van Bestuur

Een bijdrage van onze vrienden van Oostende (WILOO). “WILOO vroeg meer dan een jaar geleden inzage in bepaalde meteogegevens van Belgocrontrol. Maar die wou, net als de verantwoordelijke minister (toen Galant), niet eens in gesprek gaan met ons (zie ook…)! Daarom trokken we naar de commissie Openbaarheid van Bestuur. Ook die laat ons nu vallen, zogezegd omdat het opzoeken van het gevraagde te moeilijk is, te lastig is, omdat we  teveel vragen!

Dit is niet geloofwaardig. Zeker niet nu de overheid bijv. geen (technisch) probleem heeft om dagelijks tienduizenden burgers te bespieden bij trajectcontroles met camera’s, en er bepaalde snelheidsovertreders uit te filteren. Maar o we als de diezelfde burger een beetje data vraagt aan de overheid… dan ziet diezelfde overheid dat niet zitten, zeker Belgocontrol niet, een echte staat in de staat (ongelooflijk maar waar, lees…). Belgocontrol wil wil geen pottenkijkers, want die zouden wel een overtreding van…

België, een moderne transparante rechtsstaat? Helaas nee dus. WILOO zal een nieuwe poging doen. Misschien over tien jaar lukt het een keer?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.