Luchthaven breekt passagiersrecord… met gemanipuleerde cijfers!

De luchthaven van Deurne heeft vorig jaar 276.311 passagiers ontvangen, een stijging van bijna een kwart in vergelijking met 2015. Het aantal bewegingen daalde met 8,6 procent in vergelijking met 2015.  De Redactie.be: “Het vorige recordjaar van de luchthaven van Deurne dateert al van 2001, toen 273.208 passagiers werden geteld. Het record van vorig jaar heeft veel te maken met de aanslag van 22 maart op Brussels Airport, waardoor de nationale luchthaven enkele weken lang gesloten bleef en Brussels Airlines met een deel van haar Europese vluchten uitweek naar Antwerpen. In de periode maart-april waren er 440 extra vliegbewegingen en 20.000 extra passagiers.

Minder goed nieuws voor de Antwerpse luchthaven was het faillissement van VLM Airlines in juni. Daardoor is er vanaf juli een lichte terugval in het aantal passagiers genoteerd in vergelijking met dezelfde periode in 2015. Anderzijds hebben CityJet en TUIFly vorige jaar betere cijfers genoteerd dan in 2015.”

Tot zover de loftrompet. Maar de cijfers zijn gemanipuleerd! In november 2016 had men volgens de statistieken van de luchthaven ongeveer 254.000 passagiers. Normalerwijze mocht men voor de maand december 15.500 passagiers bijtellen, wat als resultaat geeft minder dan 270.000 passagiers. En toch klokt men af op 276.331 passagiers!

Wat is er gebeurd? Het was ons begin december opgevallen dat het aantal passagiers voor trainingsvluchten aan de “lage kant” lag. Moesten we besluiten dat voor de trainingsvluchten de leerling-piloten niet langer werden meegeteld? Oeps, we stellen vast dat de passagiersaantallen betreffende trainingsvluchten op allerlaatste ogenblik werden aangepast, zodat men boven de 275.000 passagiers kon komen….

Er zijn leugens, grote leugens en er zijn statistieken… van het vliegveld van Deurne.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.