Vijfhonderd handtekeningen voor milieuoverlegcomité luchthaven

Het Laatste Nieuws van vrijdag 2 december 2016: “De PVDA heeft 500 handtekeningen verzameld van buurtbewoners rond de luchthaven van Deurne. Met de petitie willen ze een herziening en actualisering van de milieuvergunning van de luchthaven.

PVDA kaart aan dat in de huidige milieuvergunning die dateert van 2008, geen aandacht is voor luchtvervuiling. “Nochtans weten we de laatste jaren meer en meer over de schadelijke effecten van fijn stof”, zegt Sofie Blancke, districtsraadslid voor de PVDA in Berchem. “Daarom zeggen we aan de Vlaamse overheid: laten we meten en installeer meetpunten.” PVDA kaart ook aan dat de huidige geluidsmetingen alleen gebeuren op vier punten in de nabije omgeving van de landingsbaan. “Wij willen daarom échte meetpunten voor geluid én fijnstof in de woonwijken over de gehele aanvliegroute. “Hopelijk houden de luchthavenautoriteiten rekening met de Sinterklaaswensen van hun omwonenden”, aldus Blancke.

Lawaaihinder

“Sinds de start van de toeristische vluchten op de Antwerpse luchthaven, merken we ongerustheid in de buurt. De lawaaihinder is exponentieel toegenomen, maar er zijn ook klachten over zwarte stofneerslag en kerosinegeur. Het aantal klachten van buurtbewoners is enorm toegenomen.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.