VLM Airlines wil eind 2016 opnieuw de lucht in

Vizion Air krijgt VLM-fokker erbijDe nieuwe Nederlandse eigenaar maakt werk van de heropstart van VLM Airlines. De luchtvaartmaatschappij werft opnieuw piloten aan. De Tijd van dinsdag 15 november 2016: “VLM leek na het faillissement eind juni en de annulatie van alle vluchten een vogel voor de kat. Circa 160 mensen verloren hun baan. Maar in september toonde de Nederlandse groep SHS Aviation zich als redder in nood. Achter die groep schuilt Nederlands en Canadees kapitaal.

Zijn Belgische dochterbedrijf SHS Antwerp Aviation maakt nu snel werk van een heropstart van VLM Airlines. De luchtvaartmaatschappij maakte haar nakende herrijzenis de voorbije dagen bekend via sociale media en heeft ook haar website geherlanceerd. Via die kanalen is VLM Airlines op zoek naar piloten en officiers voor vier types vliegtuigen.

De maatschappij zegt tegen eind dit jaar te willen starten met vluchten met Fokker F50’s. Volgens de gespecialiseerde website Luchtzak gaat het om zes toestellen. In de periode 2017-2018 moet de vloot worden aangevuld met Fokker F70’s en de Airbus-modellen A320 en A330, meldt de nieuwe eigenaar van VLM Airlines.

Die laatste vliegtuigtypes doen vermoeden dat de luchtvaartmaatschappij mogelijk ook langeafstandsambities koestert. VLM Airlines wil vliegen vanuit België, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, stelt de maatschappij op sociale media. (…)” Meer info op de website Luchtzak.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.