Chalair trapt het af in Deurne…

chalair-vliegt-niet-meerDe Franse luchtvaartmaatschappij Chalair Aviation stopt met vliegen vanaf het vliegveld van Deurne. Dat meldt ATV en de luchthavendirectie bevestigt het nieuws. De route tussen de havensteden Antwerpen en Hamburg verdwijnt daardoor. Nu hebben enkel TUI en CityJet nog lijnvluchten vanop Antwerpen.

Gazet van Antwerpen van 14 november 2016: Chalair bood sinds 4 juli vijf keer per week retourvluchten aan tussen Antwerpen en Hamburg, een route die het had overgenomen van het failliete VLM. Eerder vloog Chalair ook tussen Antwerpen en de Zwitserse stad Genève, alsook naar het Franse Caen. Die routes waren al stopgezet.

“Dit was een strategische beslissing van Chalair. Ze hadden elders een tekort aan vliegtuigen en ze hebben beslist om andere routes verder te ontwikkelen”, zegt marketingmanager Catherine Stuyck (Antwerp Airport). Of eventueel een te lage bezettingsgraad mee aan de basis van het vertrek lag, kon ze niet zeggen. (…) “We zijn constant aan het kijken om nieuwe routes te ontwikkelen en nieuwe luchtvaartmaatschappijen aan te trekken. Dat is een werk van lange adem. Hamburg was gegeerd in de maritieme sector. We zullen ijveren om die verbinding op de een of andere manier terug te krijgen”, zegt Stuyck nog.” Allez Madame, het duurt al 40 jaar om nieuwe routes aan te trekken… en de subsidies op te strijken. Subsidie kapitalisme zullen we maar zeggen zeker…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.