Luchthaven Deurne verliest 16 procent passagiers

luchthaven-deurne-verliest-16-procent-passagiersHet faillissement van VLM Airlines in juni, begint het vliegveld in Deurne pijn te doen. In oktober zijn 20.390 passagiers geteld, vierduizend minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat ligt voor een stuk aan de vluchten van CityJet op Londen. Oei dat moet steken…

Het Laatste Nieuws van dinsdag 8 november 2016: “Met de totaalcijfers in 2016 is er niets mis op de luchthaven van Deurne. De teller staat met nog twee maanden te gaan al op 237.378 passagiers. In heel 2015 waren dat er 221.153.

De winst is vooral te danken aan de tijdelijke verhuis van routes uit Zaventem, na de aanslag van 22 maart, én aan het feit dat Jetairfly pas in april 2015 begon met toeristische vluchten naar zuidelijke vakantieoorden.

In juni klepperden de doodsklokken voor VLM. De maatschappij met hoofdzetel in Antwerpen zorgde tot dan voor verbindingen met Londen, Southampton en Hamburg. Sindsdien krimpen de cijfers maandelijks met 3 à 4 procent. Maar in oktober is dat opgelopen tot 16 procent verlies. Dat zou volgens betrouwbare bronnen te wijten zijn aan slechter gevulde CityJet-toestellen op de route Antwerpen-Londen.

CityJet besteedt de vluchten uit aan de Deense maatschappij DAT. Die moet de bemanning en technici op hotel in Antwerpen sturen. De hogere kosten leiden tot duurdere tickets. Dat doet mensen soms kiezen voor andere maatschappijen.” Zonder subsidies zou Deurne niet bestaan. Zo simpel is het.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.