Vier keer per week naar de Spaanse zon…

sunset-816788_640Ongetwijfeld het zoveelste bewijs dat Antwerpen geen behoefte heeft aan een zakenluchthaven. Er blijven enkel vakantiebestemmingen over. Oordeel zelf. Gazet van Antwerpen van donderdag 27 oktober 2016: “TUIfly (Jetairfly nvdr) zal vanaf volgende zomer liefst vier keer per week van Antwerpen naar Murcia en terug vliegen. Ook naar Malaga wordt vier keer per week gevlogen. Tot hiertoe was dat maar drie keer. Om die extra vluchten te kunnen uitvoeren, komt er in Antwerpen een derde Embraer E-Jet-vliegtuig bij, dat de helft van de tijd vanuit Oostende en de andere helft vanuit Antwerpen zal opereren.

“We kiezen er bewust voor om vanuit de vijf grootste luchthavens van België vakantiebestemmingen aan te doen”, zegt Pieterjan Rynwalt, woordvoerder van TUI. “We willen onze reizigers zo de mogelijkheid bieden om vanuit een luchthaven in de buurt op reis te vertrekken.”

Ook naar Barcelona en Ibiza

TUIfly vliegt volgende zomer vanuit Antwerpen ook drie keer per week naar Barcelona en Alicante en twee keer per week naar Mallorca en Ibiza. Het aantal vluchten naar Split in Kroatië verhoogt van één per week naar twee per week. En de luchtvaartmaatschappij blijft ook twee keer per week naar Nador in Marokko vliegen. “In totaal breidt onze capaciteit met 7% uit”, zegt Rynwalt.

TUIfly schrapt daarentegen wel de vluchten naar Rome. De vluchten tussen Antwerpen en de Italiaanse hoofdstad waren niet populair genoeg.” (sic)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.