Antwerpen Leefbaar:

antwerpen-leefbaar-tien-vluchtenEen bijdrage van onze vrienden van Antwerpen Leefbaar. “Tien vliegbewegingen per week bij op Deurne, en alweer met die grootste, meest lawaaierige en ultrafijnstof vervuilende Braziliaanse Embraer ERj-190-100STD bakken voor 100 passagiers, van TUI (ex-Jetair). Vluchten naar en van Murcia (SP). De airstrip ligt pal aan het strand: opnieuw een zeer zakelijke bestemming bij voor de zakenluchthaven van Deurne.

En er zijn nog meer bestemmingen in de maak: Manchester, Birmigham, Berlijn en Warschau. Wellicht worden die opnieuw even snel afgevoerd als dat ze er gekomen zijn. l’Histoire se répète.

Tegen 15 december zou de ruwbouw van de nieuwe terminal hall (oppervlakte x2!) klaar moeten zijn. En de ‘gokchinezen’ die het failliete VLM willen overnemen, zouden ondertussen de zes Fokker 50 turbopropellors kunnen kopen hebben voor minder dan 5 miljoen euro!

Ondertussen mogen die zes ‘rammelbakken’ regelmatig toerkes taxiën op de luchthaven, kwestie van in vorm te blijven tegen dat ze nog eens de lucht in mogen. De kerosine is niet duur en volgens de luchthavenkrant waait het ultrafijnstof toch weg. Geen street canyons hier.

En de Ringland Curieuze Neuzen rond de luchthaven hebben enkel de NO2-uitstoot van diesels gemeten.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.