Groen: Mee-denk-dag Luchthaven Deurne

mee-denk-dag-luchthaven-deurneDroom jij ook van een buurt zonder vliegtuigen boven je appartement of huis, je tuin of terras, je kantoor of bedrijf? Droom jij ook van een buurt zonder vliegtuigen boven onze scholen en sportterreinen, parken en volkstuintjes, pleinen en straten? Droom jij ook van een buurt met meer groen, meer plaats voor sport en spel, en meer ruimte voor extra woningen en duurzame jobs? Ga dan samen met ons op zoek naar een nieuwe en betere invulling van het luchthaventerrein in Deurne.

Met Groen geloven we dat er in dichtbevolkt stedelijk gebied geen plaats is voor een luchthaven zoals die in Deurne. Zeker niet omdat je in minder dan een halfuur met de trein in Zaventem staat en al helemaal niet als deze verlieslatend is. Wij geloven dan ook dat het anders kan.

Daarom nodigen wij je graag uit op onze mee-denk-dag. Samen kijken we vooruit naar de toekomst en denken we na over alternatieven. Want stel je eens voor wat er allemaal mogelijk is als het terrein dat nu door de luchthaven wordt ingepalmd, vrijkomt.

Wat staat er op het programma? Gemeenteraadslid Joris Giebens geeft duiding bij onze visie op stadsontwikkeling. Aansluitend neemt Vlaams parlementslid Ingrid Pira ons mee in de geschiedenis van de luchthaven. Vervolgens gaan we samen aan tafel om ideeën te verzamelen voor een nieuwe invulling van de enorme ruimte die vrijkomt als de luchthaven sluit.

Wanneer? Zaterdag 15 oktober vanaf 9.45u (start stipt om 10u). We ronden af met een drankje om 12.45u
Waar? Zaal Gietschotel, Lodewijk Van Berckenlaan 179, 2140 Borgerhout
Meer info? Bob Reijnders, voorzitter Groen Deurne, 0498 76 77 68

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.