Burgerplatform zeer sceptisch over mogelijke overnemer VLM Airlines

burgerplatform-zeer-sceptisch-over-mogelijke-overnemer-vlm-airlinesHet recent opgerichte burgerplatform Vliegerplein in Deurne heeft weinig of geen vertrouwen in SHS Aviation, de enige overgebleven kandidaat-overnemer voor de failliete luchtvaartmaatschappij VLM. Het Laatste Nieuws van vrijdag 16 september 2016: “De curatoren gaan in zee met een partner die allesbehalve financieel solide kan worden genoemd”, zegt het platform, een samenwerkingsverband van een negental actiegroepen.

Vliegerplein zocht uit waar SHS Aviation vandaan komt. De oorsprong zou een financiële managementsvennootschap van twee jonge ondernemers uit Schilde zijn. “Die BVBA werd vier weken geleden omgevormd tot een NV, met een kapitaal van amper 65.000 euro en één aandeelhouder die 10.000 euro meebracht.”

De bestuurders van SHS Aviation zijn afkomstig uit Hongkong. De hele constructie is volgens Vliegerplein gehuld in dichte mist. “Welke Chinese investeringsmaatschappij achter de deal zit en of ze kapitaalkrachtig genoeg is om VLM te laten herstarten, weten we niet”, zeggen Piet De Roeck en Bert Leemans van Vliegerplein. Ze hopen dat de rechtbank van koophandel haar huiswerk fatsoenlijk doet vooraleer ze het licht voor SHS Aviation op groen zet. “We zijn zeer benieuwd naar het businessplan van de kandidaat-overnemer”, besluit Vliegerplein.” Lees ook het artikel in de Gazet van Deurne!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.