Vijftig jobs bij failliete VLM Airlines

vijftig-jobs-bij-failliete-vlm-airlinesHet failliete VLM heeft een overnemer: een Chinese investeringsgroep. Die hoopt na alle administratieve verplichtingen de komende maanden opnieuw op te starten vanuit Deurne met een vijftigtal werknemers.

De Redactie van vrijdag 9 september 2016: “In een eerste fase zal vanuit Deurne opnieuw naar een aantal regionale bestemmingen en Europese hoofdsteden worden gevlogen. Sommige steden zijn zakelijke bestemmingen, andere routes zullen zowel de zaken- als de toeristische markt bedienen.

Chinese investeringsgroep

Via een Nederlandse tussenpersoon kwam de Chinese investeringsgroep in contact kwam met de curatoren. VLM Airlines werd in juni van dit jaar failliet verklaard.

De Nederlandse tussenpersoon waarvan sprake, was in het verleden al betrokken bij luchtvaartprojecten in Nederland en Frankrijk, evenwel zonder veel succes. De man verscheen zes jaar geleden al eens op het toneel in Antwerpen toen hij als bemiddelaar optrad voor de overname van de Antwerpse Opel-fabriek door een Chinese investeringsgroep. Dat plan werd uiteindelijk afgeblazen.

In Nederland is de man nogal omstreden, onder meer wegens zijn mogelijke betrokkenheid bij een afpersingszaak. De man zat in 2004 zestien dagen in voorhechtenis op verdenking van bedreiging en afpersing, maar hij is daarvoor nooit veroordeeld. In 2011 claimde hij een schadevergoeding van miljoenen euro’s bij de staat.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.