VLM komt in Nederlandse handen

Vizion Air krijgt VLM-fokker erbijVLM komt in Nederlandse handen… SHS Aviation uit Hoofddorp neemt de failliete regiovlieger over. Het betekent de terugkeer in de luchtvaart van Harm Prins. Prins was begin 2000¬†onder meer betrokken bij de luchtvaartactiviteiten van Erik de Vlieger, die na de overname van Air Holland in 2003 uitmonden in chartermaatschappij Holland Exel, waarin Prins een belang van 15 procent had.

Het Parool van vrijdag 9 september 2016: “Toen die maatschappij in 2005 omviel, liet hij weten nooit meer iets met luchtvaart te maken te willen hebben. Twaalf jaar later is Prins (45) de drijvende kracht achter het onlangs opgerichte SHS Aviation, dat met Chinees geld de failliete Vlaamse Luchtvaart Maatschappij (VLM) overneemt.

Vrijdag bevestigden de curatoren van VLM een principe-akkoord met SHS te hebben bereikt. Een bod van het Amsterdamse taxibedrijf Tinker op VLM is daarmee van de baan.

Regiovlieger
De regiovlieger, die ondermeer tussen Schiphol, Rotterdam en London City pendelde, ging afgelopen juni over de kop. 160 medewerkers verloren daardoor hun baan. Tot 2014 was de maatschappij eigendom van Air France-KLM.

SHS wil nu met vijftig mensen en zes Fokkers 50 vluchten naar regionale bestemmingen en Europese hoofdsteden uitvoeren vanaf luchthaven Deurne bij Antwerpen. SHS denkt daabij nog na of de naam VLM wordt gehandhaafd. (…)

Holland Exel
Prins werd lang achtervolgd door het faillissement van Holland Exel. De ondernemingskamer oordeelde later dat er sprake was van wanbeheer bij het bedrijf en de bedrijfsleiding onvoldoende gekwalificeerd was om een luchtvaartmaatschappij te leiden.

Bij de overname van VLM hebben de Nederlandse curatoren van Exel de Belgische curatoren van VLM laten weten dat Prins geen schuld heeft aan het faillissement van Holland Exel. Ook werd Prins – en De Vlieger – jarenlang in verband gebracht met een vermeende afpersingszaak in de Amsterdamse horeca waarvan de twee uiteindelijk werden vrijgesproken.” Faillissement en afpersingszaak: ‘t zal een mooi boeltje worden bij VLMbis…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.