Nederlands taxibedrijf wil VLM overnemen

VLM Airlines vindt (creatieve) financiële oplossingDe Nederlandse website melden dat luchthaventaxidienst Tinker het failliete VLM Airlines wil overnemen. Volgens de curator zijn er nog meer kandidaat-overnemers. Gazet van Antwerpen van vrijdag 22 juli 2016: “VLM Airlines ging vorige maand failliet. Nu is er weer hoop voor het bedrijf. “Wij willen VLM Airlines overnemen, met een derde van het personeel”, zegt Gerben Abbink, algemeen directeur van Tinker. De Nederlandse transportfirma brengt klanten met de taxi of de shuttlebus van aan hun voordeur naar een luchthaven.

“We zijn drie jaar geleden in Nederland begonnen, maar intussen zijn we in bijna heel Europa en ook in België aanwezig”, zegt Gerben Abbink. “We verhuren aparte zitplaatsen in onze taxi’s en shuttlebussen, waardoor we goedkoper zijn dan een gewoon taxibedrijf. Intussen hebben we 78 werknemers in dienst, onder wie veel wiskundigen die onze prijzenpolitiek vastleggen. Voor onze chauffeurs doen we een beroep op andere bedrijven.”

Tinker heeft geen ervaring met de luchthavensector. “Maar ze vormt wel een aanvulling op onze activiteiten”, zegt Gerben Abbink. “Onze klanten leggen gemiddeld zeventig tot tachtig kilometer per rit af met onze taxi of shuttlebus. Maar soms doen ze ook langere ritten, zoals van Brussel naar Düsseldorf of van Milaan naar München. Die afstanden zijn met een vliegtuig vaak goedkoper dan met een taxi.”

Onthouden: goedkopen dan een taxi én het bedrijf heeft geen ervaring met de luchthavensector… Benieuwd of het lukt…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.