Rijke Vlamingen landen als eerste toeristen op Sint-Helena

Rijke Vlamingen landen als eerste toeristenThe Aviation Factory heeft voor het eerst toeristen per zakenjet naar Sint Helena gevlogen. Voorlopig landen er echter geen lijndiensten op de gloednieuwe luchthaven van het Britse Sint-Helena. Gazet van Antwerpen van dinsdag 19 juli 2016: “Het op Deurne gevestigde The Aviation Factory regelde alles voor deze drie – ongetwijfeld steenrij­ke – toeristen. The Avia­tion Factory organiseert als makelaar ‘luchtvervoer op maat’, gaande van bijvoorbeeld een Boeing voor voetbalsupporters, toestellen voor het Europees Parlement tot chique zakenjets voor discrete reizigers. (…)

Krachttoer

“Wij slaagden er nu in om de eerste commerciële vlucht met drie passagiers naar Sint-Helena te organiseren.” Drie ‘anonieme’ Vlamingen – een jong echtpaar en een bevriende man, blijkt uit een filmpje – maakten een “Afrikatrip”. Die bracht hen in Lomé, de hoofdstad van Togo. “Vandaar zijn ze met een Zuid-Afrikaanse Bombardier Challenger 300, een zakenjet voor 8 personen, opgestegen naar Sint-Helena. Een vlucht van vier uur. De volgende dag bracht hetzelfde toestel hen van Sint-Helena naar Ouagadougou (Burkina Faso).”

“Omdat de omstandigheden op Sint-Helena zo speciaal zijn, hadden we twee captains ingehuurd, die onlangs al met zo’n toestel op Sint-Helena geland zijn.” Hoeveel het snoepreisje heeft gekost, blijft geheim.” Voor de happy few dus en dat met belastinggeld…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.