Faillissement VLM vertraagt groei luchthaven

Faillissement VLM vertraagt groei luchthavenDe groei van het aantal passagiers op het vliegveld van Deurne is in juni stilgevallen. Dat zou te wijten zijn aan het faillissement van VLM en een forse daling van de trainings- en lokale vluchten. Het Laatste Nieuws van vrijdag 8 juli 2016: “Met 24.023 passagiers in juni deed de luchthaven het maar een fractie beter dan de 23.928 reizigers twaalf maanden geleden. Adjunct-luchthavencommandant AndrĂ© Thaels: “We zien een grote terugval in oefenvluchten en binnenlandse trips. Zo vielen in juni de vluchten voor luchtfotografie weg. Dat leidt ook tot een daling van het aantal bewegingen met 14 procent. In de lijnvluchten blijft de groei aanhouden. We telden in juni 20.846 passagiers, tegenover 17.520 in dezelfde maand vorig jaar.”

Twee weken geleden legde VLM de boeken neer. Luchthavendirecteur Marcel Buelens (Egis) wijst op het belang van de charters die VLM-toestellen uitvoerden. “In de zomer van 2015 waren die goed voor 4.000 passagiers per maand. Dat gaan we in juli en augustus toch wel flink voelen. Meer nog dan in juni. Jetairfly blijft het excellent doen. Eind juli wordt de vlucht naar Berlijn vervangen door Murcia. (…)”

Nog een opmerkelijk cijfer op Antwerp Airport: de eerste zes maanden van dit jaar werden er 151.131 passagiers vervoerd. Over het gehele jaar 2014 waren er dat slechts 121.357. Toch is het vrijwel uitgesloten dat de luchthaven afstevent op pakweg 300.000 passagiers dit jaar. In maart en april verhuisden heel wat vluchten van Zaventem naar Deurne, na de terreur van 22 maart.(…)”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.