VLM Airlines start niet door…

VLM Airlines gaat niet doorFreddy Van Gaever, de oorspronkelijke oprichter van het failliet verklaarde VLM Airlines, zet zijn plannen stop om met een nieuwe luchtvaartmaatschappij voor een doorstart te zorgen. Dat heeft hij woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Antwerpen. Het knelpunt is dat hij niet op korte termijn zou kunnen beginnen vliegen, en dat was een voorwaarde van zijn partner in het verhaal, The Aviation Factory.

Het Laatste Nieuws van woensdag 29 juni 2016: “Het failliete VLM integraal overnemen en onder die naam verder vliegen zag Van Gaever sowieso al niet zitten, omdat de luchtvaartmaatschappij met torenhoge schulden kampte. “Gelijk waar we naartoe zouden vliegen, zou men de vliegtuigen aan de ketting leggen vanwege openstaande schulden, zeiden de curatoren me”, aldus Van Gaever. Hij wilde wel de zes resterende Fokker-toestellen van het bedrijf één voor één overkopen en een nieuwe maatschappij – “VG” – oprichten waar op korte termijn vijftig VLM-personeelsleden zouden kunnen beginnen. Daarover had hij naar eigen zeggen een akkoord met de curatoren.

Dat zijn plan nu in de prullenbak belandt, wijt Van Gaever grotendeels aan het Bestuur der Luchtvaart. “Ik had met The Aviation Factory een partner die over ruim voldoende financiële middelen beschikt, maar die momenteel veel verlies lijdt omdat hij heel wat bij VLM geplande vluchten nu tegen hogere prijzen door anderen moet laten uitvoeren”, stelt hij.

“We wilden dus op korte termijn kunnen beginnen vliegen, op 11 juli al, maar het Bestuur der Luchtvaart wil per se eerst een businessplan zien. Dat is onmogelijk en eigenlijk louter waarzeggerij, want de situatie verandert dagelijks”, aldus Van Gaever. “Vergelijk het met een bakker die net begint: die heeft ook geen volwaardig businessplan, en als zijn pistolets snel uitverkocht zijn bakt hij er de volgende dag gewoon 100 meer.”

Van Gaever noemt het voorts “pure waanzin” dat het Franse Chalair Aviation wel al vanaf 4 juli de voormalige VLM-route Antwerpen-Hamburg mag overnemen. “Waar gaan we in Vlaanderen naartoe als een buitenlandse maatschappij dit wel zomaar kan doen en Freddy Van Gaever niet. Zij gaan verdorie vliegen met toestellen zonder hostess en zonder toilet”, haalt hij uit. “Ik ben het doodmoe en stop ermee.” (…) Tot zover dit weinig verheffend verhaal…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.