Luchthavenfietstocht was een succes

Fietstocht succesDe luchthavenfietstocht van afgelopen zondag was een succes. Verslag van Ben Claessens in de Facebookgroep ‘Een luchthaven past niet in een woonwijk’. “Het was een zonnige eerste Luchthavenfietstocht! Met 40 bezorgde buurtbewoners fietsten we van Berchem, langs de luchthaven van Deurne naar Borsbeek. Onderweg kregen we een super leerrijke toelichting over de geschiedenis van de luchthaven van onze 2 gidsen/gastsprekers van VATUV: Eric Soenen en Paul Van Dijck.

Aan het fort van Borsbeek: zomerbar De Schuur dronken we op de vriendschap en solidariteit tussen de wijkbewoners langs beide kanten van de landingsbaan.

We verzamelden weer een hoop handtekeningen voor onze petitie: “Wij willen meetpunten voor geluid en fijn stof.” De mannen van VATUV hadden ook een oude maar nog steeds actuele tekening mee: een plan van hoe de terreinen van de luchthaven er zouden kunnen uitzien: natuurgebied, recreatieruimte, scholen, sociale woningen, een KMO-zone, … Een debat waard!”¬†Fotoverslag van Roland Teirlinck.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.