Deurne: de een zijn dood, is de ander zijn brood …

Brussels_Airlines_A320_OO-SNA_Brussels_Airport_smallHet vliegveld van Deurne heeft in mei van dit jaar, 25 procent meer passagiers vervoerd dan in mei vorig jaar. Het Nieuwsblad van 2 juni 2016: “Het is niet mooi om te zeggen, maar wij profiteren nu eenmaal van het negatieve imago van Zaventem”, zegt Marcel Buelens.

Vandaag, donderdag 2 juni, heropent Brussels Airport de vertrekhal voor alle passagiers. De 21 luchtvaartmaatschappijen die hun incheckbalies nog in de tijdelijke constructies hadden, keren dan terug naar hun vertrouwde terminal. De maximumcapaciteit in Zaventem is intussen opgetrokken naar 28 vluchten per uur. Dat wordt tegen de zomer verder verhoogd naar 44 vluchten per uur.

De cijfers over het aantal passagiers voor de maand mei in Zaventem worden pas volgende week bekendgemaakt. Maar het is nu al duidelijk dat steeds meer reizigers voor een regionale luchthaven kiezen. “In mei 2015 hadden we 21.393 passagiers op de luchthaven van Deurne. In mei 2016 waren dat er 26.894. Dat is een stijging met 25 procent”, zegt Marcel Buelens, algemeen directeur van Egis, de maatschappij die de luchthaven van Deurne uitbaat.” Jammer dat ons Marcelleke er nooit bij zegt met hoeveel hinder en herrie die uitbreiding gepaard gaat…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.