VLM mag (even) verder vliegen

VLM Airlines vindt (creatieve) financiële oplossingVLM Airlines krijgt van de rechtbank van koophandel in Antwerpen minstens zes maanden uitstel om een herstelplan uit te werken. De Morgen van 26 mei 2016: “Bij VLM Airlines werken zo’n 150 mensen. De maatschappij vliegt momenteel vanuit Antwerpen naar Hamburg en Southampton, vanuit Watford naar Londen en vanuit Friedrichshafen naar Düsseldorf, Hamburg en Berlijn. Vorig jaar maakte de luchtvaartmaatschappij 13 miljoen euro verlies en de schulden zouden intussen zijn opgelopen tot 6 miljoen.

De bescherming geldt voor een termijn van zes maanden volgens de wet betreffende de continuïteit van de ondernemingen (wco), zoals de directie van het bedrijf had gevraagd. VLM verkeert al een tijd in financiële moeilijkheden en had meer tijd gevraagd om historische leveranciersschulden te kunnen aflossen. Een lopende herstructurering zou dat mogelijk moeten maken.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.