Krijgt VLM nog een kans?

Krijgt VLM nog een kansDat het niet goed gaat met VLM airlines is een understatement. Ook de zakenkrant de Tijd is niet mals voor het bedrijf… VLM telt nog zo’n dikke 150 werknemers. De helft van in betere tijden… Wat vast staat is dat de rechter morgen woensdag beslist of VLM de kans krijgt zich te herpakken of niet…

De Tijd van dinsdag 24 mei 2016: “De voorbije maanden stapelden de operationele problemen bij VLM Airlines zich op. Einde vorige week moest een van de Fokkers 50 wegens technische problemen op de vlucht Londen Luton-Waterford uitwijken naar Dublin. De passagiers werden per taxi of bus naar Waterford vervoerd. Het vliegtuig vloog leeg naar Antwerpen. De voorbije maanden moesten bij herhaling gestrande passagiers elders opgehaald worden door andere VLM-toestellen of vliegtuigen van derden. Een tekort aan piloten en toestellen speelt de maatschappij al maanden parten. (…)

In de coulissen staat Freddy Van Gaever, die in 1992 VLM oprichtte, vol ongeduld te wachten om opnieuw de controle te krijgen over ‘zijn kind’. Hij zou al een operationeel team klaar hebben om de stuurknuppel over te nemen. Maar als de rechter, zoals verwacht, het licht op groen zet voor een gerechtelijke reorganisatie, maakt dat scenario natuurlijk geen kans. Op zijn blog freddyvangaever.be vecht hij intussen een robbertje uit met de advocaten van VLM Airlines die met een proces dreigen omdat hij de maatschappij ‘in een kwaad daglicht stelt’. Van Gaever spreekt van ‘onterechte dreigementen’.” Komt dit nog goed?!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.