Joke Schauvliege doet het weer (niet)

Actiegroep Vliegveld WevelgemEen bericht van onze medestanders van het vliegveld van Wevelgem… “Op 5 oktober 2015 hebben 23 omwonenden van het vliegveld bij monde van de Actiegroep Vliegveld Wevelgem beroep aangetekend tegen de nieuwe bijzondere voorwaarden die de Deputatie vorig jaar op advies van de Milieu-inspectie van Vlaamse Overheid (niet) heeft toegevoegd aan de Vlarem-milieuvergunning van 2004 van het vliegveld.

Na ruim 7 maanden werden wij eindelijk geïnformeerd: Overwegende dit… overwegende dat… wordt het eerder ontvankelijk verklaard beroep ongegrond verklaard. Getekend Joke Schauvliege, Vlaams Minister van Leefmilieu.

Eindelijk, na zeven maanden wachten, weten we nu waar we staan. Terug naar af.
Ook Joke Schauvliege, Vlaams Minister van Leefmilieu, lapt de aanbevelingen van haar eigen milieu-inspectie aan haar laars.

Vanaf 18 mei 2016 gaat de proefperiode van twee jaar in waaruit zou moeten blijken dat de nieuwe bijzondere voorwaarden voldoende zijn om de lawaai-overlast van het vliegveld te beperken…

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.