Het BAM-tracé? Zeg nog eens nee!

Zeg nog eens nee7 jaar geleden hebben we samen de volksraadpleging gewonnen. 60% van de deelnemende Antwerpenaren zei nee tegen het BAM-tracé. De Vlaamse regeringen bleven wel koppig vasthouden aan hun achterhaalde BAM-tracé. Dat tracé haalt het verkeer naar de stad. Met o.a. een gigarotonde naast het Eilandje, een Hollandse knoop tussen Borgerhout en Deurne en verlies van +120 hectare uniek stadsbos.

Er zijn betere alternatieven. Met een derde Scheldekruising door de haven, in plaats van door de stad, kun je de volledige Antwerpse ring overkappen.

Met het BAM-tracé wordt een gedeeltelijke overkapping beloofd, over vele vele jaren, als we braaf zijn… Dat lijkt op de belofte van 1959 van de Grote Ring Rond Antwerpen.

Na 7 jaar moeten we dus opnieuw dezelfde vraag stellen:

Willen wij dit BAM-tracé dat het verkeer naar de stad haalt?
Of willen wij een tracé dat doorgaand verkeer buiten de stad houdt?
Met een VOLLEDIGE overkapping. Zodat ALLE Antwerpenaren gezonde lucht kunnen ademen.

De regering zegt dat ze de eerste bouwaanvragen op 27 juni zal indienen. De volgende bouwaanvragen volgen in oktober 2016. Hiermee proberen ze het BAM-tracé letterlijk te betonneren. Want de regering verklaarde de uitvoering van het BAM-tracé tot Beslist Beleid. Dit om zo vlot voorbij te gaan aan de verwachte uitspraak van de Raad van State in 2017, over de onwettigheid van dit tracé.

Aanvaarden we het Beslist Beleid of vechten we samen weertegen het BAM-tracé?

Ongelooflijk bedankt voor je steun!
Manu Claeys, stRaten-generaal
Wim van Hees, Ademloos
9 mei 2016

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.