Regionale luchthavens vervoerden 40 procent meer passagiers in maart

In de maand maart kregen de regionale luchthavens 42 procent meer passagiers over de vloer dan in maart vorig jaar. De aanslagen van 22 maart in Zaventem, zijn daar grotendeels voor verantwoordelijk.

Het Laatste Nieuws van dinsdag 19 april 2016: “Dat blijkt uit maandcijfers van de luchthavens van Antwerpen, Oostende, Charleroi en Luik die Belga opvroeg. De vier regionale luchthavens ontvingen in maart samengeteld 738.539 passagiers, ruim 200.000 meer dan in maart 2015 (519.499). (…)

Antwerpen
Ook de luchthaven van Antwerpen, in Deurne, nam een deel van de Brussels Airlines-vluchten op zich. De luchthaven verwerkte in maart 31.201 passagiers, drie keer meer dan in maart vorig jaar (10.951). Hier speelt evenwel meer dan alleen het uitwijken van luchtvaartmaatschappijen na de aanslagen, want VLM Airlines en Jetairfly startten in de loop van 2015 nieuwe routes op vanuit Antwerpen. De voorbije maanden schommelde het aantal passagiers daardoor al steeds rond 20.000 per maand.

Oostende
De luchthaven van Oostende, die vooral vluchten van Jetairfly verwerkte na de aanslagen, kwam in de maand maart uit op 54.456 passagiers. Dat is meer dan een verdrievoudiging tegenover de maand maart vorig jaar, toen er 15.328 passagiers geteld werden. (…)

De nationale luchthaven bleef na de aanslagen bijna twee weken dicht. Op zondag 3 april vertrok er opnieuw een eerste vlucht vanop de luchthaven in Zaventem. De capaciteit werd sindsdien gradueel opgevoerd dankzij een tijdelijke check-inconstructie. Het is de bedoeling in de loop van de maand mei de zwaar beschadigde vertrekhal opnieuw deels in dienst te nemen.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.