Klachten over vliegveld in stijgende lijn…

Groen gaat omwonenden van het vliegveld van Deurne bevragen om samen op zoek te gaan naar een nieuwe invulling van de luchthaventerreinen. “Een jaar na de eerste commerciële vlucht is het aantal klachten geëxplodeerd. Een luchthaven hoort niet thuis in een woonwijk”, zegt Ingrid Pira (Groen).

Gazet van Antwerpen van maandag 18 april 2016: “Het is alweer een jaar geleden dat Antwerp Airport uitgroeide tot een toeristische luchthaven met tal van puur commerciële vluchten. Sindsdien schoot ook het aantal passagiers de lucht in, van 121.357 in 2014 naar 221.155 vorig jaar. Een stijging van 85%.

Het aantal vluchten nam toe, de passagiers volgden en dat vertaalde zich ook in een stijging van het aantal klachten. In 2014 waren dat er 36, vorig jaar werd afgeklokt op 504. Dat bleek uit het antwoord van Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) op de vraag van Vlaams parlementslid Ingrid Pira (Groen).

Groen voelt zich meer dan ooit gesterkt in de overtuiging dat de luchthaven geen plaats heeft in een dichtbevolkt woongebied en pleit voor de sluiting ervan. Daarvoor gaat de partij in dialoog met de omwonenden en de verschillende actiecomités. “Samen met hen gaan we de komende maanden op zoek naar een nieuwe invulling”, vertelt Ingrid Pira. “Dat doen we met deur-aan-deurbevragingen, infoavonden en een flyer- en affichecampagne.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.