Inhuldiging “Meetstation voor geluid en fijn stof”

Wij willen meetpunten fijn stofDit weekend zal het één jaar geleden zijn dat de eerste commerciële vluchten startten vanuit Deurne. Eén jaar later zijn we als buurtbewoners biezonder verontrust. Onderzoek wijst meer en meer op de grote gezondheidsproblemen van geluid en fijn stof. De luchthaven is al jaren verlieslatend. Toch geeft deze regering nog enorm veel geld aan de luchthaven. Zonder zelfs degelijk te meten hoe schadelijk deze is voor de dichtbevolkte buurt.

Daarom ijveren wij om NU meetpunten geluid en fijn stof te plaatsen. Je kan dit mede ondertekenen in onze petitie: http://antwerpen.pvda.be/petitie-luchthavenDaarnaast staan we voor een duurzame mobiliteit en invulling van publieke ruimte.

Een werkgroepje bouwde een schoon blinkend, zoemend, hoogtechnologisch ludiek meetstation. (zie foto’s) We zullen die ochtend ook petitie’s ophalen. Om 12h00 is er dan de inhuldiging met ook een kleine maar leuke animatie-verrassing voor de kinderen.

Je kan op de hoogte blijven via onze facebookpagina: “Een luchthaven past niet in een woonwijk. Tot zaterdag?

Sofie Blancke, huisarts bij Geneeskunde voor het Volk in Deurne en districtsraadslid PVDA te Berchem (0485/41 60 91)

Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/904523803000121/

Zaterdag 16 april 2016 om 12.00 uur aan het speelpleintje op de hoek van de Pervijzestraat met de Langemarkstraat in de Groenenhoek. (Vlakbij de school De Es, Jeugdcentrum Den Eglantier, Diksmuidelaan)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.