Het blijft superdruk op de luchthaven van Deurne…

Het is ook de pers duidelijk geworden dat de regionale luchthavens aan hun maximum zitten… Het voorbije weekeinde bleef het nog superdruk op het vliegveld van Deurne. Vanaf vandaag begint Brussels Airport het gebruik van Deurne evenwel af te bouwen. Tegelijk is er belangstelling van buiten-landse maatschappijen om vanaf Deurne te vliegen.

Gazet van Antwerpen van 4 april 2016: “Wegens de aanslagen op Zaventem organiseerde Brussels Airlines de voorbije tien dagen zijn Europese vluchten zo veel mogelijk vanaf de regionale luchthavens. Acht kleinere Avro’s RJ100 werden op Deurne gestationeerd en pendelden sindsdien dagelijks naar Europese bestemmingen.

Dat zorgde ervoor dat Deurne in maart het aantal passagiers op lijnvluchten in één klap zag pieken naar 27.000, terwijl dat vorig jaar in maart ‘slechts’ 6.541 bedroeg. “Bijna vier keer meer. In die twintig jaar heb ik dat nooit meegemaakt”, aldus luchthavencommandant Wim Verbist.

Geen Avro meer naar Zürich

Vanaf vandaag begint Brussels Airlines stilaan terug te plooien naar zijn basis, Zaventem. Dat zal Deurne direct merken. Terwijl Deurne zaterdag en zondag nog telkens twintig vluchten (veertig bewegingen) registreerde voor Brussels Airlines, zal dat vandaag terugvallen naar tien vluchten en dinsdag wellicht al naar vijf. (…)

Een en ander betekent nog niet dat de situatie op Deurne direct normaliseert. Bij de geleidelijke heropening van Zaventem geeft de uitbater immers voorrang aan Brussels Airlines, dat er zijn hub heeft. Een en ander betekent dat heel wat buitenlandse maatschappijen nog altijd op hun honger zitten en toch zo snel mogelijk weer op België willen vliegen.

“Er is dan ook heel wat belangstelling”, aldus commandant Wim Verbist. “In dat verband heeft Royal Air Maroc gevraagd om voor een periode van zes weken vanaf Antwerpen naar Casablanca en Agadir te vliegen. Het zou gaan om drie vluchten per dag. We hebben alvast positief geantwoord. Het is nu wachten op Royal Air Maroc.”

Nee, het zal niet echt beter worden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.