Stormweer doet vliegtuigen uitwijken

Stormweer doet vliegtuigen uitwijkenEr was vooraf gewaarschuwd voor hevige rukwinden en de weergoden hielden woord. Op het vliegveld van Deurne konden enkele vluchten ‘s ochtends slechts met vertraging vertrekken door de rukwinden.

ATV van maandag 28 maart 2016: “Het aanhoudende stormweer zorgt voor moeilijkheden op de Antwerpse luchthaven. Vliegtuigen kunnen namelijk erg moeilijk landen. Alvast één vlucht, die uit Zurich kwam, is moeten uitwijken naar Eindhoven.

Deze namiddag zal de wind bovendien nog toenemen. Mogelijk moeten daarom nog meer vliegtuigen uitwijken naar een andere luchthaven.” En het is niet de eerste keer…

1 CommentaarGeef een reactie

  • Hallo,

    vraagje; het feit dat vliegtuigen bij veel wind moeten uitwijken naar andere luchthavens, heeft dat te maken met de kleinere infrastructuur in Antwerpen of dat de kleinere vliegtuigen die misschien meer moeite hebben met moeilijkere weersomstandigheden?
    Of staat dat er helemaal los van en gebeuren dergelijke uitwijk-manoeuvres evengoed op grotere luchthavens?

    Mvg,
    Lief.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.