Druk paasweekend voor Deurne

Door de uitschakeling van nationale luchthaven gaat het vliegveld van Deurne wellicht haar drukste weekend ooit tegemoet. Brussels Airlines gaat er tijdelijk een deel van zijn vloot Avro RJ-100-toestellen onderbrengen.

Gazet van Antwerpen van donderdag 24 maart 2016: “(…)Kortom: een goeie 100.000 mensen die we een andere vertrekplaats moeten bieden”, zegt Geert Raes, ondervoorzitter van de Nederlandstalige vleugel van ABTO (Association of Belgian Tour Operators). “We zijn daarover nu dag en nacht in samenspraak met de luchtvaartmaatschappijen. De internationale bestemmingen verleggen hun vertrek veelal naar Schiphol, Düsseldorf, Parijs, Frankfurt en een enkele zelfs naar Zürich. Die maatschappijen hebben daar meestal nog een basis.”

“Wij nemen al het werk op ons. Ongetwijfeld een meerkost, maar die willen we nu ook niet dramatiseren. De meeste maatschappijen laten zonder extra kosten herboekingen toe tot 30 maart. Vaak moeten de mensen zelf voor hun transport naar de luchthaven zorgen. Dat is geen probleem. De meeste mensen zijn gelukkig dat ze veilig kunnen vertrekken. Iedereen heeft de beelden van Zaventem gezien en begrijpt het wel. Slechts een miniem aantal mensen vraagt uitstel van de reis, of wil niet meer vertrekken. Ik denk amper één procent.”

Vandaag zullen vijf Avro RJ100-toestellen minstens tien heen- en terugvluchten maken van en naar Deurne. Dus twintig bewegingen naar tal van Europese bestemmingen zoals Krakau, Bologna, Hamburg en Birmingham. Zaterdag zijn dat er al minstens dertig. “Voor Deurne wordt het ongetwijfeld het drukste weekend ooit”, meent Geert Sciot, woordvoerder van Brussels Airlines.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.