De paraplu… of niemand neemt verantwoordelijkheid

De parapluOp Facebook verscheen er in de groep “Een luchthaven past niet in een woonwijk” onderstaand bericht. De auteur is ene Claudio Quiroz Marnef. Z’n verhaal is redelijk hallucinant… Maar oordeel zelf…

“Ik heb in één van mijn klachten de Ombudsvrouw van de Stad Antwerpen in kopie gezet en die reageerde met:

“Geachte heer
U bezorgde mij en de luchthaven van Deurne een klacht over de overlast die u ervaart. Als stedelijke ombudsvrouw ben ik niet bevoegd voor deze materie aangezien de regelgeving rond de luchthaven van Deurne Vlaamse materie is.
U kan klachten over de luchthaven Deurne ook nog bezorgen via deze gegevens: http://www.antwerp-airport.be/contentpage_nl.php… of via de Vlaamse ombudsman: klachten@vlaamseombudsdienst.be.
Mocht u in de toekomst nog andere vragen hebben over de stedelijke dienstverlening, neem dan gerust opnieuw contact met mij op.
Met vriendelijke groeten
Karla Blomme | ombudsvrouw”

Dus zette ik in één van mijn volgende klachten de Vlaamse ombudsman in kopie. Die gaf als reactie:

“Geachte heer,
Wij hebben uw klacht over de luchthaven van Deurne goed ontvangen, en met aandacht gelezen. Met klachten over de luchthaven van Deurne, kunt u terecht bij Milieu-Inspectie, buitendienst Antwerpen, die na kan gaan of de geldende milieureglementering wordt nageleefd. De gegevens van die dienst vindt u hier: http://www.lne.be/…/afdeling-milieu-ins…/organisatie-contact

Bent u het niet eens met hetgeen toegestaan werd in de milieuvergunning, dan heeft u in wezen geen klacht over de uitvoering van het beleid, maar over het beleid zelf.
Dergelijke beleidsklacht kan enkel behandeld worden door de bevoegde minister, in dit geval mevrouw Joke Schauvliege.
Haar contactgegevens zijn:
Koning Albert II-laan 20 bus 1
1000 Brussel
Tel.: 02 552 63 00
e-mail: kabinet.schauvliege@vlaanderen.be

Met vriendelijke groeten,
Vlaamse Ombudsdienst”

Wie zei “Kafka”?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.