Uitbreiding luchthaven goedgekeurd, ondanks negatief advies…

Ingrid PiraDe stad Antwerpen heeft de bouwvergunning voor de uitbreiding van het luchthavengebouw van Deurne goedgekeurd. Dit ondanks het negatieve advies van Monumentenzorg en de stedenbouwkundig ambtenaar… Moet er nog zand zijn?!

Het Nieuwsblad van dinsdag 15 maart 2016: “De uitbreiding van de aankomst- en vertrekhal van de luchthaven van Deurne, officieel Antwerp Airport, omvat onder andere een nieuw volume van 33 meter breed en bijna 12 meter diep. “En die vergunning werd verleend ondanks het negatieve advies van de dienst Monumentenzorg en de stedenbouwkundig ambtenaar”, zegt Ingrid Pira (Groen).

“Het Antwerpse college van N-VA, CD&V en Open VLD legt deze bezwaren doodleuk naast zich neer. Ze verbindt wel één voorwaarde aan de vergunning: het behoud van de historische spanten, maar dat is slechts een zoenoffer aan Monumentenzorg. Het gebouw zelf wordt volledig veranderd en het aanzicht wijzigt totaal. Met deze uitbreiding zal dit waardevolle gebouw zijn modernistische uitstraling en historisch karakter verliezen.”

Volgens Pira bewijst dit nogmaals dat de wil van de luchthaven wet is. “Alles wat de luchthaven vraagt, krijgt ze”, zegt Pira. “Er wordt de luchthaven niets in de weg gelegd. Eerder was er al de uitbreiding van parkeerplaatsen waar blijkbaar geen stedenbouwkundige vergunning voor nodig was, nu dit. De luchthaven wint altijd.”

1 CommentaarGeef een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.