Nog meer herrie op komst: Chalair start met vluchten vanuit Deurne

Nog meer herrie op komstDe Franse luchtvaartmaatschappij Chalair komt naar het vliegveld van Deurne en zal vanaf 4 april vliegen naar Caen en Genève. Dat werd woensdag bekendgemaakt. Gazet van Antwerpen van 2 maart 2016: “Chalair bestaat sinds 1986 en richt zich op geregelde regionale verbindingen, alsook op nichemarkten. Vanaf vier april start de luchtvaartmaatschappij met vluchten vanuit Antwerpen.

Caen, aan de Normandische kust, en in de buurt van de havenstad Le Havre, wordt drie keer per week bereikt in 1.15 uur. Genève zal zeven keer per week worden bediend met vluchten van anderhalf uur. Het toestel, een propellervliegtuig Beechcraft 1900, biedt plaats aan negentien personen.

Caen testen

(…) “Voor Caen willen we de verbinding testen. We denken dat er potentieel is. Gezien de vluchturen is Caen ook interessant voor Antwerpenaren de Normandische kust te bezoeken.” Het bedrijf vindt Antwerpen interessant om het “drukke Brussel” te vermijden.” Met subsidies gaat men “testen” of de lijn rendabel is… Voor de bedrijven de centen, voor de omwonenden de overlast.

1 CommentaarGeef een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.