London City Airport onder de hamer…

Londense luchthaven onder de hamerLondon City Airport is verkocht aan een Canadees consortium voor zowat 2 miljard pond. Dat meldt de Financial Times donderdag op gezag van ingewijden. De luchthaven was in augustus te koop gezet door het Amerikaanse fonds Global Infrastructure Partners. De Standaard van 25 februari 2016: “Het winnende consortium haalde het in een biedstrijd van een Chinees conglomeraat en een ander Canadees consortium geleid door PSP Investments.

De luchthaven van London City is zeer geliefd bij zakenreizigers, die zowat twee derde van het totale aantal passagiers uitmaken. Cityjet doet London City Airport aan vanaf de luchthaven van Deurne. London City Airport zag de voorbije tien jaar de passagiersaantallen verdubbelen, van 2 miljoen in 2005 naar zowat 4,2 miljoen in 2015, en dat ondanks de financiële crisis.”

Ondanks een korte startbaan, heeft London City Airport zijn passagiersaantallen weten te verdubbelen. En ook daar zien we de toeristische bestemmingen toenemen. Wij vrezen voor Deurne het ergste…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.