PVDA heeft vragen over milieucommissie luchthaven Berchem

Sofie Blancke van de PVDA heeft vragen bij de¬†milieucommissie luchthaven Berchem. Gazet van Antwerpen van 27 februari 2016: “De milieucommissie die de luchthaven van Deurne zesmaandelijks bijeenroept, gaat vooral over klachtenrapportage en geluidscontouren. Ik ga er luisteren en stel vragen.” Dat zegt districtsschepen Bruno De Saegher (N-VA) in reactie op Sofie Blancke (PVDA+).

Die heeft bedenkingen bij zijn aanwezigheid omdat De Saegher voorzitter is van de raad van bestuur van de Luchthavenontwikkelingsmaatschappij (LOM). Blancke: “Komt hij op voor de belangen van de luchthaven of die van de omwonenden?” “Ik zit er als Berchems schepen en kom op voor de belangen van de omwonenden. Ik ga al lang naar de milieucommissie.

Ook schepen Ann Bakelants doet dat. Invloed hebben we niet. De luchthaven stelt het verslag op”, zegt De Saegher. “De Vlaamse regering heeft me benoemd in augustus 2015. Bij mijn aanstelling wist iedereen dat ik schepen ben. Door de vertegenwoordiging van Berchem in de raad van bestuur van de LOM worden haar belangen ideaal verdedigd.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.