PVDA+ eist meetpunten geluid en fijn stof aan luchthaven

Sofie Blancke MeetpuntenPVDA eist dat er meetpunten komen voor geluid en fijn stof aan de luchthaven van Antwerpen en start daarvoor een petitie. Het Laatste Nieuws van vrijdag 19 februari 2016: “Districtsraadslid Sofie Blancke (PVDA+), ook arts bij Geneeskunde voor het Volk, strijdt actief mee tegen de uitbreiding van de luchthaven. “Wonen onder de aanvliegroute verhoogt het gezondheidsrisico. Een luchthaven past niet in een woonwijk”, zegt ze.

“We stellen vast dat de klachten van bewoners alsmaar toenemen.” De petitie is gisteren opgestart tijdens een infoavond waar ook de de uitbreidingsplannen van de luchthaven en de milieuvergunning zijn toegelicht. “Wij willen échte meetpunten voor geluid én fijn stof in de woonwijken over de gehele aanvliegroute. En er moet een transparant overzicht van de dagelijkse vluchten komen”, zegt Blancke.” De petitie kan je hier tekenen: http://antwerpen.pvda.be/petitie-luchthaven.

1 CommentaarGeef een reactie

 • dit bericht werd verstuurd op 1 november 2015
  quote
  Geachte Minister,

  In bijlage stuur ik u de presentatie van cardioloog Marc Marc Goethals. Ik heb zijn spreekbeurt bijgewoond en ik was werkelijk geshockeerd over de inhoud hiervan.

  Iedereen weet dat ANTWERPEN OVERBELAST wordt vanwege de ligging en al het doorgaand verkeer. En dan gaan we Antwerpen nog eens zwaar onder milieudruk zetten door de luchthaven uit te breiden, op kosten van de gemeenschap maar niet voor de benefit van de gemeenschap, of betalen de fransen onze belastingen ?

  Het is geweten dat in andere landen referenda worden gehouden voor dit soort grootschaligheid/schandaligheid. MIsschien was de schandaligheid groter dan de grootschaligheid.

  UITBREIDING VAN DE LUCHTHAVEN VAN ANTWERPEN BINNEN EEN BEBOUWDE KOM EN WE SPUITEN DE KEROSINE ALS EEN SOORT VAN PESTICIDE OVER ANTWERPEN.

  Als er bewezen wordt dat de particles van het fijne stof van kerosine binnen de veertig minuten in de bloedbaan worden opgenomen, onze organen aantasten. Als men weet dat mensen ziek worden en uiteindelijk kapot gaan door extreem geluidsoverlast, waar gaan we dan straks nog kruipen !

  Een hete aardappel, dàt is het. En niemand wil en kan dit dossier vasthouden. Misschien u wel ?

  Dank u wel om hiervan uw zaak te maken.

  Met vriendelijke groeten,

  Sophie Debra
  bewoner van Borsbeek
  unquote

  presentatie kon ik hier niet toevoegen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.