Infoavond Berchem groot succes

Sprekers infoavondDe infoavond in Café RoodWit te Berchem was een groot succes. We telden tachtig tot negentig aanwezigen. Buurtbewoners van Berchen en Deurne, maar ook van randgemeenten Mortsel, Borsbeek en Boechout. Er waren verschillende actiegroepen zoals Vatuv en Verlenging Nooit, vrienden van Groen en Antwerpen Leefbaar, de PVDA van Berchem.

Vatuv vaardigde drie sprekers af: naast Eric Soenen en Paul Van Dyck, kwam ook ancien Piet Gillard aan het woord. Daarnaast gaf ook dr Sofie Blancke van de PVDA een zeer pittige speech over de gezondheidsaspecten van de problematiek.

Er is alvast begonnen met de petitie voor (meer) meetpunten voor fijn stof en geluid. De luchthaven zegt wel dat ze in orde zijn met de milieuvergunning, maar die meet het werkelijke piekgeluid niet en al helemaal de luchtverontreiniging niet.

Je kan de petitie ook online tekenen. Klik hier om te tekenen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.