Marcel Buelens: de toekomst is aan ons

Vorig jaar noteerde het vliegveld van Deurne bijna een verdubbeling van het aantal passagiers tot ruim 220 000. Voor de toekomst verwacht de luchthavenleiding tot wel 500.000 reizigers per jaar. Dat het er nog veel meer zullen zijn, daarover bericht men niet…

De luchthavenleiding bij monde van Marcel Buelens is zegezeker. Gazet van Antwerpen kopt “Antwerp Airport: “Grote luchthavens zitten (bijna) vol, toekomst is aan ons“. In de film ‘Triumph des Willens‘, laat Hitler eenzelfde uitspraak optekenen: “Wij kunnen gelukkig zijn met de kennis dat deze toekomst ons terecht toebehoort“. Marcel Buelens aan het woord…

HACAN East“Een verdubbeling van het aantal passagiers zit er voor de grote luchthavens volgens mij gewoon niet in”, zegt Marcel Buelens, directeur van luchthavenuitbater Egis. “Er is dus een belangrijke rol weggelegd voor de regionale luchthavens. Niet zozeer om de concurrentie aan te gaan, maar om bepaalde vluchten en bestemmingen korter bij de klant te brengen. Dit jaar mikken we in Deurne op 270.000 passagiers en daarna gaan we richting de 500.000 vermoed ik, al zal dat nog wel een paar jaar duren.” (…)

“De luchthaven gaat weldra ook een klachtenformulier op zijn website publiceren nadat het aantal klachten in Deurne van 36 in 2014 naar 514 in 2015 steeg. Dat komt door de invoering van toeristische vluchten in april 2015. “Buurtbewoners kunnen dan de categorie doorgeven waarover ze een klacht hebben, bijvoorbeeld over geluidsoverlast of over geurhinder. Wij willen die klachten binnen de 48 uur beantwoorden.”

“We hebben de mensen van de luchthaven London City Airport uitgenodigd om uit te leggen hoe je het best communiceert met je buurtbewoners. Daar hebben we het idee voor een klachtenformulier aan overgehouden. We kunnen iets van London City Airport leren, want zij hebben maar 98 klachten per jaar en de eerste huizen liggen er op honderd meter van de luchthaven.” Hacan East, een organisatie van de omwonenden van London City Airport spreekt andere taal: “City Airport have completely failed to inform the vast majority of residents, who will notice a significant change in their daily lives. In many communities, a “noise ghetto” will simply be the most appropriate description for what is about to happen“. Vergeten we ook niet dat Londen City Airport vorig jaar niet minder dan 4.3 miljoen passagiers had. De startbaan is even lang als in Deurne. U weet wat u te wachten staat…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.