Klachten omwonenden? Gestook uit linkse hoek!

Gestook uit linkse hoekKwaliteitskrant De Standaard laat zich van z’n minst fraaie kant zien. Klachten van omwonenden zijn het gevolg van een voortdurende “gestook uit linkse hoek” Tenminste als we het gezever vanĀ  Annick De Ridder moeten geloven. Lees mee en geniet…

Het artikel begint vrij goed met een interview met Ingrid Pira van Groen. “De klachten gaan van geluidsoverlast tot kerosine geur en laagvliegende toestellen. Pira: “Het bewijst dat een dergelijke luchthaven niet thuishoort in een dichtbevolkt gebied op nauwelijks enkele tientallen kilometers van de nationale luchthaven.” De Groen-politica verwacht ook dat het aantal klachten nog zal toenemen. “De uitbaters van Deurne stellen dit voorjaar nieuwe bestemmingen in het vooruitzicht, en de cijfers over 2015 zijn maar relevant vanaf april 2015”.

Pira roept de regering op de klachten ernstig te nemen. “Punt is dat er vroeger geen klachten waren en nu wel. En dat de omwonenden kozen om in de buurt van een kleine zakenluchthaven te wonen en geen groter wordende toeristische. Mensen voelen zich bedot en begrijpen niet dat toeristische of economische motieven belangrijker zijn dan de leefkwaliteit van de duizenden omwonenden”.

En dan komtĀ Annick De Ridder aan het woord… “N-VA-parlementslid Annick De Ridder laat een heel ander geluid horen. Volgens haar is de toename van het aantal klachten ook toe te schrijven aan “georganiseerd gestook uit linkse hoek”. “Er wordt gewerkt met voorgedrukte pamfletten en klachtenmails”, aldus De Ridder. De N-VA-politica wijst er ook op dat de voorwaarden van de milieuvergunning niet worden overschreden. “Dat is in alle commotie toch niet onbelangrijk om te benadrukken”, aldus De Ridder.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.