Hoe dichter bij een luchthaven, hoe lager de verkoopprijs

Lawaai zorgt voor lagere verkoopprijsWoningen vlakbij een luchthaven, een spoor of een snelweg zijn gemiddeld een stuk minder waard dan woningen verderop. Het Nieuwsblad van 20 januari 2016: “Helgers berekende specifiek de invloed van de luchthaven in Zaventem op de prijs van woningen in de omgeving. Heeft een woning een geluidsbelasting tussen de 60 en 65 dB, dan is die gemiddeld 6,7 procent – ofwel 18.434 euro – minder waard tegenover de gemiddelde woning met geluidshinder minder dan 55 dB. Woningen vlakbij de startbaan, met geluidshinder van meer dan 70 dB, kunnen tot 30 procent minder waard zijn.”

ATV had ook hetzelfde te melden over “onze” luchthaven…”Een woning in de buurt van een luchthaven, een drukke weg of spoorweg, is minder waard door de geluidsoverlast. Het verschil van zelfs duizenden euro’s. Een doctoraatsstudent van de KULeuven becijferde dat. De prijzen voor woningen zijn de afgelopen jaren trouwens opvallend gestegen in Vlaanderen maar niet in de provincie Antwerpen. De prijzen van appartementen in onze provincie zijn zelfs gekelderd met 15 procent.” Zie ook de video op dezelfde pagina.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.