Infoavond Luchthaven Antwerpen 17 februari

Infoavond Luchthaven Antwerpen 17 februari 2016Op woensdag 17 februari 2016 heeft er een Infoavond plaats over de Antwerpse Luchthaven. Het gebeuren heeft plaats in Café RoodWit, Generaal Drubbelstraat 42 te Berchem. Aanvang om 20.00 uur.

  • Hoeveel vluchten zijn er bij gekomen? Hoeveel nog?
  • Wat als men de landingsbaan verlegt/verlengt?
  • Wat is de invloed op de gezondheid van de geluidsoverlast en de uitstoot van fijn stof bij vliegtuigen?
  • Wat houdt de milieuvergunning in? Wordt die juist nageleefd en is die actueel?
  • Hoeveel kost de luchthaven aan de gemeenschap?
  • Wat kunnen we doen? Heeft verzet vroeger al ooit geloond?
  • Zijn er alternatieven?

Een luchthaven past niet in een woonwijk

Sinds april werd het aantal vluchten op de luchthaven fors uitgebreid. De uitbater droomt met een nieuwe vertrekhal en nieuwe parking van 2,5 miljoen passagiers.

Fijn stof en geluidsoverlast maken mensen ziek. Jaarlijks kost de luchthaven ons 4,6 miljoen euro aan belastingsgeld en de intunneling van de Krijgsbaan kost ons meer dan 54 miljoen euro. Onder andere dankzij de gesubsidieerde tickets is het passagiersaantal verdubbeld. De luchthaven is nu nog steeds verlieslatend. Het luchthavenpersoneel moet harder werken met meer werk-stress want de beloofde tewerkstelling laat op zich wachten.

Met de PVDA willen we deze ontwikkeling bestrijden. Het is hoog tijd dat we investeren in goed openbaar vervoer, veilige fietspaden en aangename voetpaden. De nationale luchthaven van Zaventem ligt op een halfuurtje hier vandaan. Antwerpen heeft nood aan meer groene ruimte, sociale woningen en scholen. De terreinen van de luchthaven bieden een kans om onze stad meer op mensenmaat te laten ontwikkelen.

Gastsprekers

  • Eric Soenen en Paul Van Dyck, woordvoerders namens VATUV, de actie- en studiegroep ATUV – Actie Tegen de Uitbreiding van het Vliegveld
  • Sofie Blancke, huisarts bij Geneeskunde voor het Volk Deurne en districtsraadslid voor de PVDA te Berchem

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.