VLM: nieuwe CEO en managers…

Nieuwe CEOHamish Davidson is benoemd tot de nieuwe CEO van VLM Airlines. Hij gaat Steve Blair vervangen. Er werden nog twee nieuwe managers aangetrokken. De Redactie van 12 januari 2016: “Dat blijkt uit een persbericht van het bedrijf, waar een sociaal conflict aan de gang is. Davidson heeft een kwarteeuw ervaring in de luchtvaart- en financiële sector. (…)

Ook Claus Fischer en Werner Borchter treden toe tot het managementteam. Fischer wordt vicepresident Commercial Development en Borchter vicepresident Operations. Beiden waren aan de slag bij Olympic Air tijdens een “succesvolle reorganisatie”, stelt VLM.

Voormalig CEO en huidig voorzitter Arthur White spreekt over het versterken van de maatschappij “op alle domeinen”, wat “zal zorgen voor een grotere ontwikkeling van de business”.

VLM kent niet al te beste tijden. Er loopt een sociaal conflict omdat de directie om besparingsredenen lonen van het vliegend personeel aanzienlijk wil verlagen. Recent werd ook aangekondigd dat twee van de vier vluchten vanuit Antwerpen zullen worden geschrapt wegens te weinig interesse, al werden voor Duitsland wel drie nieuwe lijnen aangekondigd. Verder werden recent een aantal vliegtuigen verkocht en teruggehuurd, als bron van inkomsten. Er was bij VLM voorlopig niemand bereikbaar voor aanvullende commentaar.” Zoals ze in het Engels zeggen de onderneming is “dead in the water”…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.