Luchthaven brandt van ambitie

aviation-1117002Opnieuw een artikel uit de Gazet van Antwerpen, maar nu de gedrukte versie. Opnieuw geen goed nieuws… Egis wil een evenementenhal aan de luchthaven toevoegen! Lawaai (dag en nacht) verzekerd! Gazet van Antwerpen van dinsdag 5 januari 2016: “In 2015 steeg het aantal passagiers omdat Jetairfly sinds de paasvakantie naar allerlei zonnige bestemmingen vliegt, zoals Palma de Mallorca, Alicante en Malaga. Daardoor bereikte de luchthaven voor het eerst sinds lang veel vrijetijdsreizigers.

Vanaf april zal Jetairfly vanop Deurne ook naar Split in Kroatië en Nador in Marokko vliegen“, zegt Marcel Buelens. “VLM Airlines zet zijn vluchten van Deurne naar Genève binnenkort stop, maar wij onderhandelen met een kleine luchtvaartmaatschappij die de vluchten naar Genève dit jaar wil voortzetten. We onderhandelen ook met twee andere kleine luchtvaartmaatschappijen om nieuwe bestemmingen aan te bieden. Ik droom bijvoorbeeld van München, Frankfurt en Dublin.”

Koffie en Duvel

(…) Tegen Pasen openen die uitbaters ook nog een brasserie in de luchthaven. “Passagiers kunnen er een snack eten en de bieren van Duvel Moortgat drinken“, zegt Marcel Buelens. “Voorts gaan er balies voor autoverhuur open én draait onze betaalparking dit jaar voor het eerst op volle toeren. Door al die vernieuwingen willen we in 2016 de rode cijfers van de luchthaven achter ons laten en voor het eerst rendabel zijn.”

En de ambitie reikt nog verder. Marcel Buelens wil op het terrein van de luchthaven ook een evenementenhal openen. De hal komt in het cargogebouw van de voormalige luchtvaartmaatschappij Sabena. Tot voor kort had bpost daar nog een stek, maar dat bedrijf heeft zijn activiteiten inmiddels verhuisd.

Modehows in hal

We willen dit voorjaar de uitbater van de nieuwe evenementenhal voorstellen“, zegt Marcel Buelens. “Er zal plaats zijn voor ongeveer driehonderd personen. Mensen uit de Antwerpse modewereld hebben al interesse getoond om er activiteiten te organiseren. Voor concerten is de hal allicht te klein.” Vliegen vanop Deurne wordt in 2016 wel iets duurder. De passagierstaks, die nu veertien euro bedraagt, is al sinds 2008 niet meer geïndexeerd. Buelens wil die taks in samenspraak met de luchtvaartmaatschappijen verhogen.” U bent gewaarschuwd…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.