Fors meer passagiers, twee bestemmingen sneuvelen…

Fors meer passagiers, twee bestemmingen sneuvelenZoals u misschien aan den lijve hebt kunnen ondervinden, waren er vorig jaar fors meer passagiers op de Antwerpse luchthaven. De komst van Jetairfly, heeft het vliegveld duidelijk geen windeieren gelegd…

Gazet van Antwerpen van maandag 4 januari 2016: “Het totale aantal passagiers lag 82 procent hoger dan de 121.357 reizigers die in 2014 genoteerd werden, al was dat geen al te best jaar.

De stijging is grotendeels te danken aan de komst van Jetairfly, dat verschillende nieuwe verbindingen opstartte. Ook het sinds eind 2014 opnieuw autonome VLM Airlines startte vorig jaar met vluchten – naar Hamburg, Southampton, Genève en Birmingham. Die laatste twee zullen binnenkort wel worden geschrapt omdat er te weinig interesse is. (sic)

Desalniettemin verwacht luchtvaartcommandant Wim Verbist dit jaar nog een stijging van de passagiersaantallen. “Jetairfly is in april van start gegaan met zijn vluchten. Logischerwijs komen er voor 2016 dus nog passagiers bij“, stelt hij. Volgens hem wordt er ook constant onderhandeld om nieuwe maatschappijen aan te trekken, maar is het nog te vroeg om daar uitsluitsel over te geven.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.