Egis wil langere startbaan…

Egis wil langere startbaanGroot nieuws! Filantroop Marcel Buelens wil de startbaan van Deurne 40 meter langer maken om de bevolking te ontzien… U gelooft ons niet? Lees de Gazet van Antwerpen van 28 decamber 2015: “Antwerp Airport, de luchthaven van Deurne, is het afgelopen jaar sterk gegroeid. Nieuwe bestemmingen als Barcelona en Palma de Mallorca deden het aantal passagiers enorm stijgen, van 121.000 in 2014 naar 210.000 dit jaar.

Dat is ook de buurt niet ontgaan. Het aantal klachten van buurtbewoners over geluidsoverlast stijgt. Dat beseft ook Marcel Buelens, algemeen directeur van Egis, het priv├ębedrijf dat de luchthaven uitbaat.

De aanpassingen zijn volgens Egis mogelijk dankzij de recente ondertunneling van de Krijgsbaan (R11). Die was nodig om de luchthaven te laten voldoen aan de verstrengde internationale veiligheidsvoorschriften, die voorschrijven dat luchthavens in het verlengde van hun start- en landingsbanen een obstakelvrije veiligheidszone moeten hebben om er vliegtuigen in noodsituaties tot stilstand te kunnen brengen. “Met de ondertunneling van de Krijgsbaan zou de piste tot veertig meter kunnen opschuiven richting Borsbeek, weg van de stad”, zegt Marcel Buelens van Egis nu. “Elke meter die we opschuiven, winnen we boven Antwerpen. In Borsbeek zullen ze niet meer last ondervinden, want de huizen zijn verder van de luchthaven verwijderd. Zo kunnen we buurten zoals Berchem ontlasten.”

Om de omwonenden te ontzien wil CEO Marcel Buelens de startbaan… verlengen. Om nog grotere vliegtuigen op ons af te sturen. Als men de omwonenden ter wille wil zijn, stuur dan Buelens wandelen. En snel als het kan…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.