VLM Airlines vindt (creatieve) financiële oplossing…

VLM Airlines vindt (creatieve) financiële oplossingDe Vlaamse luchtvaartmaatschappij VLM Airlines heeft een sale & lease back overeenkomst gesloten met het Amerikaanse Jetstream Aviation, over een deel van de vloot van Fokker 50’s, om kapitaal te vergaren.

Luchtvaartnieuws.nl van 22 december 2015: “Hoeveel van de elf Fokker 50’s zijn verkocht heeft VLM niet bekendgemaakt, maar de constructie met Jetstream is een aanwijzing dat de Belgische maatschappij nog steeds financiële problemen heeft. Vorige maand werd om deze reden het filiaal in Rotterdam gesloten – hoewel de verbinding tussen Rotterdam The Hagie Airport en Hamburg (de enige vlucht in Nederland) voorlopig wel blijft doorgaan. (…)

Maar CEO Steve Blair houdt de moed erin. In een verklaring zegt hij: “2015 was een overgangsjaar. Wij zijn volop bezig met het afronden van een reorganisatie. De herfinanciering moet de luchtvaartmaatschappij stevig wapenen om opnieuw winstgevend te worden in 2016. Er moesten het voorbije jaar veel moeilijke beslissingen worden genomen. De overeenkomst met Jetstream betekent een nieuwe belangrijk engagement en vertrouwen in de toekomst van VLM Airlines.” Oei, geen geld meer in kas… Hoe kan dit aflopen?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.