Ondertunneling R11 binnenkort klaar

Werken aan de gangHet verkeer op de Krijgsbaan (R11) in Antwerpen zal vanaf 14 december de nieuwe ondertunneling aan het vliegveld van Deurne kunnen gebruiken als verbindingsweg tussen Borsbeek en Mortsel. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer dinsdag.

Het Nieuwsblad van dinsdag 1 december 2015 “In beide richtingen zal het verkeer in de tunnel beschikken over één rijstrook en een pechstrook. Het volledige infrastructuurproject in de buurt zal in het voorjaar van 2016 klaar zijn.

De 420 meter lange ondertunneling van de R11 was nodig om de luchthaven te laten voldoen aan de meest recente internationale veiligheidsvoorschriften. Die stipuleren dat luchthavens in het verlengde van hun start- en landingsbanen een obstakelvrije veiligheidszone moeten hebben.

De werkzaamheden naderen nu na twee jaar hun einde. Terwijl de tunnel verder afgewerkt wordt, zijn de werken aan de bovengrondse heraanleg van de Krijgsbaan wel nog volop aan de gang. Er wordt nog onder meer gewerkt aan de vernieuwing van de Zoomweg rond het Fort van Borsbeek, de perimeterweg op het luchthaventerrein en aan de keerlus langs de kant van Borsbeek. In de loop van het voorjaar zou alles afgerond moeten raken.

Aan de kant van Borsbeek zal er de komende weken ook nog gewerkt worden aan de uitloophelling van de tunnel. Het verkeer in de richting van Mortsel zal daarom aanvankelijk even over de pechstrook moeten, terwijl het verkeer richting Borsbeek tijdelijk op de rijstrook richting Mortsel wordt gezet. Dat men niet langer zal moeten omrijden, noemt AWV echter al een heel belangrijke stap.” Hoeveel miljoen was dat uit de zakken van de belastingbetaler? En voor wat?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.