Stop subsidies regionale luchthavens!

WILOO Oostende logoEen bericht van onze vrienden uit Oostende (WILOO). “In het programma “De Ochtend” op VRT Radio1  (1) kwam  vandaag het klimaatprobleem te sprake, daarbij de rol van de luchtvaart als ongelofelijke heilige koe, die nog steeds vrijgesteld is van eender welk taks (kerosine-, CO2-taks, BTW op tickets).

WILOO kaart al jaren de middenklasse snoepreisjessubsidie door middel van (o.a.) een absurde steun aan de Vlaamse regionale luchthavens aan. Steun op kosten van milieu, klimaat en belastingbetaler! Vandaag kreeg WILOO steun op Radio1 (beluister…) van niet minder dan Jos Delbeke doctor in de economie en chef klimaat van de Europese commissie.

Hij is al meer dan 25 jaar de stille drijvende kracht achter de Europese klimaatonderhandelingen . Eindelijk eens iemand op de VRT die durft te zeggen waar bange politiekers bang voor zijn! Het volledige radio-item (2). Toemaatje, luchtvaartsprookjes…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.